Zoeken
  • Slaapkamertips.nl

Verras je geliefde eens met een ontbijtje op bed

Er wordt vaak geschreven over ‘de beste tips voor een romantische nacht’ maar hoe zit het eigenlijk met ‘de morning after’. Als jij en je liefje lekker wakker worden in het weekend – (of op een thuiswerkdag ;) – en romantisch de dag willen beginnen is er eigenlijk maar één echt goed advies. Het is wat voor de hand liggend, maar het ouderwetse ontbijtje op bed is nog steeds een uitstekende manier om samen van je ochtend te genieten. Dus verras je schatje of scharreltje met de volgende tips!


Niet te missen


Wat je daadwerkelijk op je bordje legt kan van alles zijn en hangt af van jullie persoonlijke smaak. Toch zijn er een aantal ingrediënten die het vrolijk, romantisch en feestelijk aankleden. Een kleine checklist:


Stukjes fruit

Combineer kleuren voor een feestelijke uitstraling en snij het fruit in hapklare stukjes. Vergeet het fruit met de kleur van de liefde niet: aarbeien!


Verse broodjes Haal afbakbroodjes in huis of nog beter croissants. Vive La France!


Champagne Of andere bubbeltjes wijn. Mooie champagnes met een goede prijs-kwaliteit verhouding zijn onder andere Pommery of Veuve Cliquot. Je kan ook gaan voor een eenvoudiger flesje en kiezen voor een lekkere prosecco of cava. Check van tevoren de website van bijvoorbeeld Gall&Gall en bestel of fiets even langs.


Verse jus Dit kan echt niet ontbreken bij een mooi verzorgd ontbijt. Lang houdbaar en uit een pak staat synoniem voor smerig. Niet doen dus. En je kent het oude gezegde ‘duurkoop is goedkoop’. Dus haal nou gewoon wat sinaasappels in huis en koop een goede pers. Die aankoop is eenmalig in plaats van die schreeuwend dure flesjes uit de supermarkt. Zie hier een paar goede opties:

- Een simpele maar goede handpers voor een tientje

- Een elektrische voor twee tientjes

- Voor de merkenfreaks: de Santos. De Porsche onder de citruspersen.


Aankleding

Tot slot, Denk aan de aankleding. Dit kan net zo eenvoudig of uitgebreid zijn als het ontbijtje zelf. Zorg voor mooie glazen en servies. Er is één ding waarmee je het ontbijtje echt compleet maakt en dat is een heuse ‘ontbijttafel op pootjes’. Je zet hem gewoon op het bed en je krijgt geen vieze dekens ook niet als je aan elkaar zit te friemelen onder de deken.


Enjoy!


#ontbijtje #blijvenliggen #breakfast #love

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven