Zoeken
  • Slaapkamertips.nl

Is een massage het ideale voorspel?

Bijgewerkt: feb 23


Het is niet alleen maar lekker, het is ook bewezen goed voor je. Een massage op zijn tijd verbetert je bloedsomloop, vermindert stresshormonen in je lichaam en zorgt voor een gezonder immuunsysteem. Dus zo eens in de zoveel tijd even naar de masseur – als het weer kan - is een goed idee. Maar hoe lekker is het als je een partner hebt die dit bij je doet.Buiten de gezondheidseffecten op je lichaam heeft een goede massage ook op het romantische vlak zo zijn voordelen.


Aanraking

Weleens van het begrip huidhonger gehoord? Als je even niks gegeten hebt, heb je trek of honger; een onvervuld verlangen om iets op te eten.


Bij huidhonger heb je ook een verlangen, maar dan om aangeraakt te worden. Onderzoeken tonen aan dat aanraking al vanaf de oertijd een basisbehoefte is van de mens. Huidhonger bestaat dus echt. Seks, maar ook knuffels of zelf een snel schouderklopje kunnen deze huidhonger al (een beetje) stillen. Laat staan een massage waarin jij of jouw partner goed de tijd neemt om de ander aan te raken…
Don’t say a word


Met een massage heb je op een innige manier interactie met je partner zonder dat je met elkaar praat. Het is een ander level van (non-verbale) communicatie. Je praat dan wel niet tegen elkaar, maar je ontdekt aan elkaars reactie op aanraking wat de ander lekker vindt. Of juist niet.

Dit schept een diepere vertrouwensband en is daarnaast ook zeer waarschijnlijk het opstapje naar een diepere erotische band.


Less is more


Ja, een massage is bij uitstek het voorbeeld van hoe iets puurs enorm overweldigend kan zijn. Voor een goede, romantische, erotische massage is namelijk niet veel nodig. Hou met de volgende zaken rekening en alles komt in orde.


1. Sfeer Allereerst is de sfeer belangrijk. Doe de lichten uit en steek een paar (geur-)kaarsen aan. Zo zie je elkaar en elkaars (ingeoliede) lichamen wel, maar haal je de ongemakkelijkheid van die felle spot op je hoofd weg. Zet muziek naar keuze op of hou het juist muisstil… Je hebt op Spotify zelfs afspeellijsten die hier op ingespeeld zijn.

2. Keep it private Zorg dat je je allebei relaxt voelt en weet dat je de avond met zijn tweetjes hebt. Dus doe je slaapkamer deur dicht als je huisgenoten hebt, sluit je kinderen op bij hun opa en oma en zorg dat de buurvrouw het niet in haar hoofd haalt aan te bellen voor een kopje suiker.

3. Kwaliteit boven kwantiteit

Een beetje dreft met wat water voelt inderdaad glad aan als je de pannen gaat schrobben, maar smeer dit alsjeblieft niet op je partner! Haal een massageolie van goede kwaliteit in huis. Bedenk ook welke geur je lekker vindt.


Hier de beste keuzes op een rijtje:


Bekijk Kneipp massageolie

Bekijk Exotiq body to body massage olie

Bekijk Dona Scented massage olie


4. Inkoppertje

Tot slot. Wil je het nou echt spannend maken: Dames, trek spannende lingerie aan. Wellicht dat toch dat ene randje kant je partner inspireert om zich net iets meer uit te sloven.

En heren, je kan haar ook voor zijn; geef haar een setje cadeau...


Bekijk ook het artikel over lingerie


#massage #wellness #voorspel #romantiek
18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven